Thursday, October 14, 2010

COIN QUILT


Ianya dinamakan coin Quilt. tapi  melanggar pantang larang kerana kalau coin Quilt kena ada bermacam warna dan nampak colourful tapi seperti yg saya katakan, saya masih baru dan tak berani menggunakan warna. Insyaallah next project mungkin saya akan lebih berani lagi. pattern ini boleh didapati secara percum dari cluckclucksew. Ada banyak pattern quilt dalam tuh dan ini adalah yg pertama saya cuba. Tak siap lagi sebab takde batting. petang ni nak gi cari batting.. dan esok saya akan  tunjukkan pulak hasilnya.Saya bercadang nak gantung kat ruang makan ataupun letak dalam bilik :).rasa2nya bahagian tepi saya akan guna kain belang2 pulak :) .. 

Selamat mencuba

2 comments:

Mila@Rimbun said...

wahhh cik As.. sungguh produktif. Thanks for link pattern quilt tuh yer...
Saya pon nak kena menambah batting lg nii. jom ke craftworld hahaha

CIK AS said...

Cik Mila, ni dinamakan tengah hangat-hangat taik ayam. masa sekarang ni rajin lah nanti 3 minggu lagi mulalah slow. jom, saya pon kena menambah. dolu2 beli sket jer ... almaklumlah tak reti nak buat quilt. sekarang dah termimpi2 pulak.

COIN QUILT


Ianya dinamakan coin Quilt. tapi  melanggar pantang larang kerana kalau coin Quilt kena ada bermacam warna dan nampak colourful tapi seperti yg saya katakan, saya masih baru dan tak berani menggunakan warna. Insyaallah next project mungkin saya akan lebih berani lagi. pattern ini boleh didapati secara percum dari cluckclucksew. Ada banyak pattern quilt dalam tuh dan ini adalah yg pertama saya cuba. Tak siap lagi sebab takde batting. petang ni nak gi cari batting.. dan esok saya akan  tunjukkan pulak hasilnya.Saya bercadang nak gantung kat ruang makan ataupun letak dalam bilik :).rasa2nya bahagian tepi saya akan guna kain belang2 pulak :) .. 

Selamat mencuba

2 comments:

Mila@Rimbun said...

wahhh cik As.. sungguh produktif. Thanks for link pattern quilt tuh yer...
Saya pon nak kena menambah batting lg nii. jom ke craftworld hahaha

CIK AS said...

Cik Mila, ni dinamakan tengah hangat-hangat taik ayam. masa sekarang ni rajin lah nanti 3 minggu lagi mulalah slow. jom, saya pon kena menambah. dolu2 beli sket jer ... almaklumlah tak reti nak buat quilt. sekarang dah termimpi2 pulak.