Wednesday, October 13, 2010

KEMPEN JOM JAHIT WRISTLET SENDIRI - CIK TINIHANI




bagus juga idea cik TiniHani supaya buat wristlet sendir untuk kegunaan harian. Memang betul, macam-macam benda yang boleh kita bawa dalam wristlet dan wristlet boleh di dalam kategori besar dan kecil. So, saya pon nak join juga. Memang saya kerap membuat wristlet namun kali ini saya buat untuk kegunaan sendiri dan untuk meletak bakal camera compact saya nanti. Camera dalam gambar tu dah kong, so sementara menunggu camera baru, saya terlebih dahulu membuat casing untuknya. nak di namakan wristlet tak boleh sebab takde pemegang so saya rasa ini adalah pouch lah kan. so, sape2 yang rasa nak menjahit pouch ni, boleh dapatkan list tutorial dari cik tinihani

Oh ya, sedikit penerangan tentang pouch ini, saya gunakan kain lebiih dan djahit secara zig zag di atas kain belacu. saya baru nak bertatih membuat patchwork . 


2 comments:

Mila@Rimbun said...

cantik ler patchwork tuh... bodynyer tuh guna kain belacu eks. Very nice combination..

CIK AS said...

yup, saya guna kain belacu jer ... kain bunga2 tu lebihan .. kita kan tengah mengikut jejak langkah cik mila membuat patchwork .. dalam usaha nak mennghias rumah mcm cik Mila :)

KEMPEN JOM JAHIT WRISTLET SENDIRI - CIK TINIHANI




bagus juga idea cik TiniHani supaya buat wristlet sendir untuk kegunaan harian. Memang betul, macam-macam benda yang boleh kita bawa dalam wristlet dan wristlet boleh di dalam kategori besar dan kecil. So, saya pon nak join juga. Memang saya kerap membuat wristlet namun kali ini saya buat untuk kegunaan sendiri dan untuk meletak bakal camera compact saya nanti. Camera dalam gambar tu dah kong, so sementara menunggu camera baru, saya terlebih dahulu membuat casing untuknya. nak di namakan wristlet tak boleh sebab takde pemegang so saya rasa ini adalah pouch lah kan. so, sape2 yang rasa nak menjahit pouch ni, boleh dapatkan list tutorial dari cik tinihani

Oh ya, sedikit penerangan tentang pouch ini, saya gunakan kain lebiih dan djahit secara zig zag di atas kain belacu. saya baru nak bertatih membuat patchwork . 


2 comments:

Mila@Rimbun said...

cantik ler patchwork tuh... bodynyer tuh guna kain belacu eks. Very nice combination..

CIK AS said...

yup, saya guna kain belacu jer ... kain bunga2 tu lebihan .. kita kan tengah mengikut jejak langkah cik mila membuat patchwork .. dalam usaha nak mennghias rumah mcm cik Mila :)