Wednesday, October 13, 2010

POTHOLDER - 2ND PROJECT




Apa yang saya cari adalah tutorial untuk membuat Placemat. memang berjumpa namun memandangkan koleksi kain saya tak banyak dan kerana saya memerlukan kombinasi kain yang sesuai maka saya mencuba tutorial untuk membuat potholder dari pink penguin. Oleh kerana saya masih baru dan tidak mempunyai cutting board serta cutter yang sesuai maka hasil terakhir agak bengkang bengokok. Nampaknya saya kena pergi ke craftworld untuk mencari benda2 alah tersebut. saya kena buat 2 biji lagi sebab 3 baru nampak cun kan. 


5 comments:

Mila@Rimbun said...

cantiknyaa... simple n very sweet cik As..bravo bravo

CIK AS said...

bahagian depan jer bleh tunjuk cik Mila, bahagian belakang kelam kabut juga .. bila dah buat baru tahu susah juga nak buat patchwork ni .. bila tak sama potong .. adoi .. naik bercinta jadinya

Mila@Rimbun said...

betul2.. tp bila 2 3 kali buat baru improve kan.. tgk cikAs nyer niii mcm bersemangat nak try jugak nii

CIK AS said...

cik mila ada cutting board ngan pisau potong kain ek . kalau ada beli kt mana? mahal kan benda2 tu :(

Mila@Rimbun said...

Ada.. agak baru beli. Cutting board n ruler beli ngan kak Ayu pondok kraf.. rotary cutter tuh beli ngan my botang..total semua dlm 200 ler jugak. tp bila dah terbiasa guna gunting.. menggunting jugak.. kecuali nak buat patchworklah.. sbb nak potong kecik2 n lurus kan

POTHOLDER - 2ND PROJECT




Apa yang saya cari adalah tutorial untuk membuat Placemat. memang berjumpa namun memandangkan koleksi kain saya tak banyak dan kerana saya memerlukan kombinasi kain yang sesuai maka saya mencuba tutorial untuk membuat potholder dari pink penguin. Oleh kerana saya masih baru dan tidak mempunyai cutting board serta cutter yang sesuai maka hasil terakhir agak bengkang bengokok. Nampaknya saya kena pergi ke craftworld untuk mencari benda2 alah tersebut. saya kena buat 2 biji lagi sebab 3 baru nampak cun kan. 


5 comments:

Mila@Rimbun said...

cantiknyaa... simple n very sweet cik As..bravo bravo

CIK AS said...

bahagian depan jer bleh tunjuk cik Mila, bahagian belakang kelam kabut juga .. bila dah buat baru tahu susah juga nak buat patchwork ni .. bila tak sama potong .. adoi .. naik bercinta jadinya

Mila@Rimbun said...

betul2.. tp bila 2 3 kali buat baru improve kan.. tgk cikAs nyer niii mcm bersemangat nak try jugak nii

CIK AS said...

cik mila ada cutting board ngan pisau potong kain ek . kalau ada beli kt mana? mahal kan benda2 tu :(

Mila@Rimbun said...

Ada.. agak baru beli. Cutting board n ruler beli ngan kak Ayu pondok kraf.. rotary cutter tuh beli ngan my botang..total semua dlm 200 ler jugak. tp bila dah terbiasa guna gunting.. menggunting jugak.. kecuali nak buat patchworklah.. sbb nak potong kecik2 n lurus kan